Over mij

Voordat ik je bestook met blogs over persoonlijke ervaringen, meningen en kennis op het gebied van finance is het wellicht goed om het eerst even over mij te hebben en me kort voor te stellen. Zo krijg jij hopelijk een goed beeld van de auteur van de blogs en versterkt dat het vertrouwen in de tips en trucs die ik je gaandeweg zal aanreiken.

Achtergrondinformatie
Achter Wijzer in Finance zit een millenial van rond de 30 jaar oud met een studieachtergrond in bedrijfseconomie en accounting & control. Al vanaf kinds af aan was ik bezig met geld. Mijn profielwerkstuk op de middelbare school ging over de vraag of ook onervaren beleggers geld konden verdienen met turbo’s. Sindsdien ben ik enorm gefascineerd door de mogelijkheden om geld te verdienen met geld. Belegging in turbo’s, opties, beleggingsfondsen en Forex; ik heb het allemaal gedaan. Technische analyse in de valutahandel of fundamentele analyse in het kiezen van aandelen; door de jaren heen heb ik er veel ervaring mee opgedaan. Maar het opdoen van ervaring ging vaak gepaard met het kwijtraken van veel geld. ‘Leergeld’ noemde ik dat dan maar, in de veronderstelling dat ik dat later absoluut wel terug zou winnen. Mijn ultieme droom tijdens mijn studententijd? Slapend rijk worden door een Expert Advisor (EA), een soort automatische tradingrobot, te ontwerpen die de handel op de valutamarkt helemaal uit handen zou nemen. De werkelijkheid? Heel hard werken voor elke cent, een enorme schuld bij DUO en zoveel mogelijk opzij zetten om financieel onafhankelijker te worden.

Financiële situatie
Mijn vriendin en ik hebben allebei een vast contract. We verdienen allebei ongeveer 1,5 keer Jan Modaal. Daarnaast handel ik vrij actief in tweedehands of vintage luxegoederen, waarmee ik jaarlijks tussen de € 1.000,- en € 2.500,- extra verdien. In mijn blogs zal ik natuurlijk ook nog nader ingaan op mijn beleggingen en hoeveel ik daar ongeveer mee verdien.

Op dit moment zijn onze schulden vele malen groter dan onze bezittingen. Zoals gezegd sta ik nog sterk in het rood bij DUO en mijn vriendin en ik hebben een flinke hypotheekschuld. Maar de basis voor een gezonde financiële toekomst is hiermee wel gelegd. We zijn allebei universitair geschoold, hebben baanzekerheid, ons eigen huis en uitzicht op een redelijk pensioen. Maar het kan natuurlijk altijd beter! Daarom proberen we beetje bij beetje vermogen op te bouwen door maandelijks een bedrag opzij te zetten in beleggingsfondsen, ETF’s en een aanvullend pensioen. Hierover later meer!

Ons doel
Natuurlijk is medische gezondheid het allerbelangrijkst. Dat zijn we gelukkig en hopen nog vele decennia te mogen blijven. Maar als we dadelijk stoppen met werken, wat misschien pas kan als we 70 jaar oud zijn, willen we het nog steeds goed hebben en willen we de financiële gezondheid hebben om te kunnen doen wat we willen. Dan heb ik het dus over een goed pensioen. Daarom sparen we nu actief om dadelijk, als we stoppen met werken, nog altijd over hetzelfde maandelijkse inkomen te kunnen beschikken als nu.

Maar dat is niet het enige waarvoor we sparen en beleggen. Als we kinderen krijgen, willen we ze graag financieel bijstaan in hun studententijd en helpt het als we ze kunnen bijstaan in de zoektocht naar een koopwoning. Ook zouden we graag onze ouders extra bij willen staan als dat zometeen nodig is. Immers hebben zij hun leven lang voor ons gezorgd, maar zouden we ook graag iets terug willen doen.

Met Wijzer in Finance deel ik graag de verschillende manieren en bijbehorende ervaring en kennis waarmee ik actief werk aan het behalen van deze doelstellingen.

Herkenbaar?
Is mijn situatie herkenbaar? Of wil je gewoon meer weten over de verschillende onderwerpen die ik zal behandelen op Wijzer in Finance? Lees dan mijn eerste blog waarin ik inga op mijn ervaringen over beginnen met beleggen en de valkuilen die je vooral moet vermijden! Of kies hieronder simpelweg één van de categorieën om meteen naar de blogs over jouw interessegebied te springen.


Geef een reactie