Welkom op Wijzer in Finance!

Welkom op mijn nieuwe website! Wijzer in Finance is er om jou te informeren en te adviseren over de wondere wereld van financiën. Ik deel mijn eigen kennis en ervaringen, zodat jij hopelijk de beste keuzes kan maken op het gebied van beleggen, bankieren, je pensioen en de woningmarkt.

Of je nu jong of oud bent, bij elke belangrijke keuze in je leven zul je moeten nagaan wat de financiële gevolg van deze keuze is en of het wel verstandig is om bijvoorbeeld een bepaalde investering te doen. Soms kan dat heel vervelend zijn en wil je daar helemaal niet over nadenken. In die zin ben je dus altijd gebonden aan geld als ruilmiddel in onze samenleving. En juist omdat de rol van geld zo groot is, is het belangrijk om daar verstandig mee om te springen.

Door gestructureerd en zorgvuldig met geld om te gaan en van jongs af aan de goede beslissingen te nemen, kun je actief vermogen opbouwen. Zo werk je jaar in jaar uit aan meer financiële vrijheid. De keuzes die ik hierin heb gemaakt deel ik graag met je! Zo nu en dan zal ik ook reviews schrijven, bijvoorbeeld over beleggingsplatforms of een nieuwe FinTech bedrijf. Op die manier blijft het niet alleen bij theoretische tips en trucs, maar probeer ik je ook door middel van praktijkvoorbeelden te laten zien hoe ik baas blijf over mijn eigen financiën.

Wat is dat nu eigenlijk, Finance?
Heel vrij vertaald is finance (of financiën) alles dat te maken heeft met geld. En meer concreet met het beheren, plannen, investeren en controleren van geld. Finance is een breed concept waar bijvoorbeeld ook weer fenomenen als bankieren, beleggen, investeren, lenen en hefboomeffecten onder vallen. Eigenlijk kun je finance omschrijven als alle zaken (anders dan je dagelijkse boodschappen en een keertje uit eten) die raken aan geld en het opbouwen van vermogen.

Wijzer in Finance heeft echter alleen betrekking op zaken die raken aan bankieren, beleggen, de woningmarkt en je pensioen. Puur omdat ik hier een meer dan gemiddelde mate van kennis en interesse in heb en jou daar graag deelgenoot van maak!

Benieuwd naar mijn verhaal?
Voordat je dadelijk mijn blogs leest, ben je wellicht benieuwd wie ik ben en wat mijn situatie is. Ik stel me daarom graag even aan je voor! Wellicht is mijn situatie vergelijkbaar met die van jullie. Of maken jullie heel andere keuzes dan ik. Ik hoor het natuurlijk graag en houd me van harte aanbevolen om in de reactievelden onder mijn blogs te horen wat jullie ervaringen zijn met de verschillende onderwerpen die ik zal behandelen.

Meer over mij lees je in deze blogpost!

Disclaimer
Ik ben geen financieel expert of professioneel expert. Ik schrijf hoofdzakelijk over mijn eigen ervaringen en kennis. Ik geef mijn eigen mening, maar geen professioneel beleggingsadvies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en de beleggingen die je doet.

Geef een reactie